Vet du att du har smittats av coronavirus?

Det luriga med coronavirus är att du kan ha det utan att ens veta om att du är smittad. När pandemin nådde Europa fick vi mycket mer information om detta virus. Nu vet vi till exempel att barn kan smittas av coronavirus.

Dessutom har det visat sig att djur kan smitta människor. Man måste inte krångla till det. Om du blir pussad av din hund kan du få smittan den vägen.

handtvätt

Så kan smittan föras vidare. Du har förvandlats till en smittbärare. Många tror att corona och influensa är samma sak.

Inkubationstiden med influensa är välkänd sedan länge. coronavirus kan överleva i flera dagar. Du kan smittas även om du är noga med handtvätt och har en riktigt bra antibakteriell tvål samt bakteriedödande spray.

Vet du om du har smittats av coronavirus?

Det finns förstås symtom som vi nu känner till som symtom för Corona smitta. Det är till exempel feber och torr hosta. Om du har en kombination av dessa två är det ganska rimligt att tro att du kan ha smittats. Rekommendationen är då att man stannar hemma.

Ibland kan man tro att man har influensa istället. Du kan till exempel få ont i leder och ha ont i huvudet. Ibland kan man även få svårt att andas. Vid andningsbesvär måste du söka hjälp. Det är viktigt att inte vänta för länge om du får svårt att andas.

Ingen reagerar lika på coronavirus

Det är också viktigt att förstå att vi verkar reagera olika på coronavirus. Många i USA har tappat luktsinnet till följd av viruset. Så verkar det inte vara i Sverige.

Reaktionerna kan skilja sig även inom samma familj. Vissa blir svårt sjuka medan andra bara får lättare symtom.

Ska du testa dig?

Det kan vara aktuellt om du har många symtom. Det kan vara bra att testa sig om man har cononavirus. Då vet du i alla fall hur det ligger till.

Är du ändå isolerad så kanske du inte behöver testa. Man kan vara hemma. När sjukdomen ger med sig så kan du leva som vanligt igen.

Man brukar rekommendera att dricka vatten och att vila. Många åter C-vitamin för att hjälpa immunförsvaret. Ännu bättre är att ta C-vitamin i förebyggande syfte, 1-2 gram per dag och öka till 1 gram 5 gånger om dagen om man blir smittad.

Befolkningen i USA äter 15 ml kolloidalt silver två gånger om dagen. handdesinfektion Medlet säljs fortfarande i Sverige även om det inte lägre är ett kosttillskott.

Kolloidalt silver i torkad form är ofarligt. coronaviruset dödas om där finns något. Kunderna uppskattar IONplus och Holistic.