Verkar handdesinfektionsmedel mot coronavirus?

Den rådande pandemin gör att vi känner oss rädda. Du kanske inte tillhör en riskgrupp men du måste ändå ta hänsyn till andra. Det är anledning nog till att använda bra handdesinfektionsmedel som skyddar både dig och de som finns i din närhet.

Handdesinfektion är viktigt

Du kan smitta även om du inte har några symtom. Det är inte alla som blir smittade som får influensa symtom eller de andra tecknen som vi har lärt oss om.

Man vill ju inte sprida smittan vidare. Det är ett gott skäl till att vara extra noggrann med handdesinfektion. Om du använder handdesinfektionsmedel på rätt sätt kan det faktiskt leda till att andra som kunde ha dött av Corona inte blir smittade.

Har du koll på alla varianter av handdesinfektionsmedel?

Myten om handsprit lever kvar. Handsprit mot virus kan fungera men inte alltid. Våra vanligaste virus överlever handspriten. Då kan det vara mycket bättre att använda en vattenbaserad handdesinfektion eller lära sig mer om hur handtvål ska användas vid handtvätt på rätt sätt.

Ta en titt på om du har antiseptisk tvål i kök och badrum. Bakteriedödande tvål är skonsam mot din hy. En antibakteriell tvål gör nytta hemma.

dax

Du behöver inte handsprit. dax handdesinfektion Handspriten är slut, men det är inget stort problem. Tvål fungerar bra mot handdesinfektionsmedel.

Om du har känslig hy så kan du använda en vattenbaserad handdesinfektion.

Starka medel kanske inte biter på coronavirus

Det behöver inte vara det bästa alternativet mot coronavirus. Du kan få torra händer. Särskilt om du använder sprit ofta. Handskar kan erbjuda ett bättre virusskydd.

Brukar du använda ytdesinfektion?

Köp en antibakteriell spray så kan du använda den för att få rena ytor. Oftast finns det bakterier på dörrhandtag. När du är utomhus kan du öppna dörrar med ärmen istället för med handen. Använd handskar.

När du är hemma så kan du använda den bakteriedödande spray där. Då har du ett bra skydd hemma. Antibakteriell spray ger ett bra skydd överallt.

Sprayen kan användas som ytdesinfektion också. Då kan du spraya överallt.