Tänk på att välja rätt typ av desinfektion för rätt sorts virusskydd

Visste du att det inte alls är säkert att handsprit fungerar som desinfektion då du till exempel drabbas av en förkylning? Alla medel har olika verkan. Utan ett bra virusskydd har vi inte mycket att sätta emot.

Se desinfektion som din räddare i nöden

Du måste använda dig av desinfektion hela tiden. Har du bra rutiner för handhygien så är det ingen fara. På så sätt får du ett virusskydd på köpet.

handsprit

Många tvättar inte händerna efter att de varit på toaletten. Ibland kan man höra att men inte behöver tvätta händerna om man inte har rört någonting. Men du rör vid ytor inne på toaletten och det betyder att du kan få med dig smitta med ut från det rummet.

Ett bra virusskydd kommer inte gratis

I början hette det att corona inte var värre än en vanlig influensa. De som blickade söderut och såg vad som hände i Italien insåg dock att det var fråga om något mycket allvarligare.

Coronaviruset kräver dock att vi är extra noga med våra rutiner. Nu finns antibakteriell spray att köpa i handeln. Ett portabelt virusskydd helt enkelt.

Använd bakteriedödande produkter

Nöjer du dig med att köpa apotekets handsprit? desinfektion spray Kanske är det inte sant? Handsprit är inte alltid en säker produkt. Du kanske litar för mycket på det virusskydd som du inte har.

Säkerheten handlar inte bara om att dina händer blir rena från virus och bakterier på riktigt. Handsprit kan torka ut din hy. Välja då hellre andra produkter. Särskilt inte om du ska applicera ofta.

Tänk på att välja vattenbaserad antibakteriell handdesinfektion. Produkter som Smittstopp och Forte handdesinfektion finns på nätet även om de är slut i andra butiker. Köp det och håll händerna rena.

Du kan spraya grönsaker med kolloidalt silver och ändå äta dem när sprayen har torkat. Spraya på produkten och undvik att ha dem i karantän.

Du kan alltid använda bakteriedödande spray som desinfektion. Man vet aldrig när man behöver den.