SÖTNINGSMEDEL till god söt smak fast på ett nyttigt vis

Jättemånga kan aldrig ens ha i tanke sig något liv förutan att kunna söta.

vad

Men numera så existerar det gott om SÖTNINGSMEDEL såsom inte åstadkommer att vi går upp i vikt. SACKARIN är ett prima exempel på ett preparat såsom skänker den söta aromen såsom man kan använda med gott samvete.

SACKARIN är ej det enda eller effektivaste alternativet till normalt vitt socker

Allaredan på 1800-talet upptäcktes SACKARIN såsom SÖTNINGSMEDEL och har seda dess använts att söta fika och te. SACKARIN går genom hela matsmätningsapparaten utan att tas upp så insulinnivån i kroppen förblir orubbad.

Det här är orsaken till att sackarin är speciellt popis hos diabetiker. Det är en smått otrolig sötningseffekt jämfört med socker på 500 gånger, tyvärr med en bismak av metall.

Det finns flera alternativ, exempelvis Sukralos såsom blivit ett populärt SÖTNINGSMEDEL med få kalorier och såsom smakar riktigt gott.

Här får man också cirka 500 gånger sötare effekt än vanligt strösocker och sukralosen går att värma upp så man kan nyttja detta preparat i bakning. Sukralos är gjort av sackaros, det är därför det smakar som strösocker. Ytterligare ett sötningsmedel är Cyklamat som emellertid är svagare än Sukralos.Cyklamat är ett samlingsnamn för olika salter ! samt har omkring 40 gånger mer sötningseffekt än vanligt socker.

Ett annat SÖTNINGSMEDEL som är väl känt är aspartam såsom är uppbyggt av två olika aminosyror, nämligen fenylalanin och asparaginsyran. När ser en vara som marknadsförs som “bantningssötmedel” eller sockerfri sötning är det förmodligen Aspartam den innehåller,

Nackdelen med Aspartam är att den smakar en del kemiskt.

Det finns också totalt naturliga preparat och de har blivit otroligt populära

Speciellt de articifiella sötningsmedlen Aspartam och SACKARIN har diskuterats ganska häftigt de sista åren om de kan vara skadliga för hälsan

Många användare av olika sötningsmedel blev glada när Stevia – eller sötflockel såsom det även benämns – introducerades på öppna marknaden.
Stevia finns som sötströ och är mycket nyttigare att nyttja än normalt strösocker. Denna sötning är omkring 18 gånger sötare än med normalt strösocker.

Problemet med Stevia är att det har en lätt oangenäm bismak av lakrits. Tillverkare av Stevia sötmedel har försökt att blanda i annat för att täcka bismaken, men det har inte lyckats så väl.

Erytritol är ett naturligt sötmedel som finns i päron och melon. Det både ser ut som och smakar som strösocker. Man säger att aromen är näst bäst efter Sukralos.

Det kan vara svårt eller omöjligt att hitta Sukralos eller Erytritol i de vanliga butikerna men från e-butikerna prisad.se och allt-fraktfritt.se kan du alltid beställa dem.

Det kan vara skönt att veta vad gäller de articifiella SÖTNINGSMEDEL att man ska stoppa i sig kopiösa mängder för att det ska vara farligt.

Om du inte uppskattar stevia och andra naturliga alternativ så kan du definitivt använda kända preparat som SACKARIN och sukralos. Det är din egen smakupplevelse som bör bestämma vilken som ska bli din favorit.