Så gör du för att begränsa smitta och skyddar dig mot influensa symtom

Så vet du att det är influensa. De flesta känner igen tecknen för influensasmitta. Feber kanske är det mest klassiska tecknet på influensa symtom. Vi kan faktiskt kräkas när vi har influensa också.

Smitta

Säsongsinfluensan är ingen nyhet. Smitta kan drabba oss på olika sätt och ge olika symtom. Våren 2020 drabbades många av coronavirus som också ger influensaliknande symtom. Behovet av virusskydd ökade då.

Gör vad du kan för att undvika smitta

Gör vad du kan för att stärka ditt immunförsvar. Att köpa C-vitamin som pulver är billigare. Pulvret går under namnet askorbinsyra eller kalciumaskorbat.

På Dr. Om du vill ha mer information så kan du läsa mer på Dr Annika Dahlqvists.

A och O för alla virusskydd är att de fungerar bäst när de sätts in innan smittan är ett faktum. Om du redan har fått influensa symtom kan du redan vara smittad. Går det långt kan du behöva intensivvårdas och det är inte en särskilt kul upplevelse.

Skydda dig mot smitta redan innan du får influensa symtom. Det finns flera sätt att lyckas på! Lättare kan det inte vara. Du behöver absolut inte stå i kö för handsprit på apoteket. Ibland är handspriten för svag för bakterierna.

Tänk handtvätt istället

Med en antibakteriell handtvål kommer du långt. Faktum är att handtvätt är en mycket effektiv form av handdesinfektion. Kanske till och med flera gånger bättre.

Vi tar ofta tvålen för given och tror att andra medel är bättre. Bruka mycket tvål och ofta. Skölj sedan av noggrant. Det här kan fungera bättre än handsprit mot virus.

Många går på fällan att handsprit ska vara bättre vid vissa sjukdomar.

Ofta har man att handsprit ska vara så bra. Det är sällan så. Viruset måste dö. Kom även ihåg att det kan finnas virus som sprids via luften. Rena händer är en start.

Många virussorter är immuna mot alkogel. antibakteriell spray Om du börjar förlita dig på att handspriten kommer att hindra influensa symtom från att någonsin dyka upp lurar du dig själv. Tvål och vatten räcker långt som metod. Oftast så kan smitta vinna över handspriten.

Så gör du för att skydda dig mot smitta

Det är alltså bra om du håller avstånd från andra personer med influensa symtom. Ingen kan slippa undan reglerna. Använd gärna olika former av ytdesinfektion.

Det går att desinficera handtag och andra ytor med en bakteriedödande spray. Oftast är det lika viktigt som tvål. Du kan kan använda sprayen på de flesta ytor.

Använd sprayen på frukter för att neutralisera eventuell smitta från butiken. Det är viktigt att du fyller på med nya produkter så att lagret alltid är fullt.