Rost på bilen åtgärdas med oxalsyra-formaterad

Plötsligt dyker de där fula rostfläckarna på bilen fram. För att avlägsna rost på säkert sätt så gäller det att välja en procedur som inte kommer att förstöra metallen och som heller inte är farlig för dig. Det finns oxalsyra båt, bil och andra metallytor kan bli som alldeles nya av.

oxalsyra

Så utför du rostborttagning med oxalsyra på ett säkert sätt

Tänk på att oxalsyran är en hållbar karboxylsyra som kan vara farlig ifall man får den i sig i alltför stora mängder. Man ska likaså beskydda ögon och händer då man vill avlägsna rostfläckar med denna syra, och man ska bestämt icke provsmaka produkten!

Du kan införskaffa ren oxalsyra och därefter blanda ut den med vatten. Det finns en oxalsyra Biltema säljer som fungerar som en fälgtvätt och som är mycket omtyckt bland båt- och bilägare. Men man måste icke handla märke för det är själva syran som gör jobbet.

Faktum är att man finner den här syran i naturen som till exempel i rabarber. Och man kan faktiskt få bort rost med rabarber men då ska man gnida på bra eller få fram en koncentrerad juice som man lägger det rostiga föremålet i. Andra naturliga källor till syran är kakao samt spenat men i livsmedel så är mängderna avsevärt små och därför så är det ofarligt att få i sig oxalsyran på detta vis.

Så kan du få dän rostfläckarna på små och stora metallföremål

Men hur ska man få bort rosten med oxalsyra? Det är inte så krångligt som man kan ana och detta är minsann något som alla kan göra. Oavsett ifall det gäller en trämöbel eller diskbänk som har fått fläckar så gäller det att gnida området som färgats med oxalsyralösningen.

Om det handlar om ett mindre föremål så kan man blötlägga detta i lösningen över natten för att därnäst skölja av. Eftersom att detta ämnet är frätande samt farligt att förtära så gäller det att bearbeta det på rätt sätt.

Små barn ska icke få tillgång till oxalsyran och man ska tänka på att bevara händer och ögon ordentligt då man behandlar en metallyta. Ifall det är så att man av tabbe får i sig mycket syra så gäller det att få hjälp fartfyllt. Det har rentav hänt att en person har dött av att få i sig flertal gram av syran.

Man använder några teskedar syra per 1 dl vatten för att få en bra lösning så det rör sig icke om stora mängder. När behandlingen är klar så är det självklart centralt att man städar upp ordentligt och inte lämnar kvar rester av syran. Syran kan dock utan besvär spolas ut i avloppet.

Ska man blanda själv eller handla färdigblandat?

Det är inte besvärligt att blanda själv men för många så kan det vara komfortabelt med en färdig tvätt som består av syran och antagligen andra ingredienser som också är med och verkar för en snygg yta. oxalsyra ej apoteket.
Vad man väljer är alldeles individuellt men det kan finnas pengar att spara på att själv blanda fram oxalsyralösningen som man rengör med.