Nu kan du enkelt producera din egen lakrits

Lakrits är det många som uppskattar och lätt blir sugna på. Men sanningen är förstås den att äkta lakrits icke är salt. Man tar fram lakritsen från lakritsroten men det godis som vi svenskar är så galna i är saltlakrits och den får man fram med hjälp av lakritspulver som tas fram på konstgjord väg och som likaså kallas för salmiak.

Använda lakritspulver för att skapa eget lakritsgodis

Det är klart att du kan skapa ditt eget lakritsgodis hemma. Det här är inte så tufft som man kan tro. Man kan faktiskt få fram lakritspengar och annat som ser proffsigt ut men då gäller det självklart att ha korrekt redskap. I själva verket så är det ej svårare än som så att man gör en kola med lakrits extrakt för att få den salta lakritssmaken.

godis

Det finns ytterligare efterrätter och godis som man kan göra med den här smaken. Har man endast lakritspulver hemma så kan man hitta på en hel del och ta favoriter och göra om dessa till lakritsvarianter. Detta kan man göra till ett slags event där man bjuder in vänner samt familj som också får laga eget godis så att man till sist kan ha en lakrits provning där en vinnare koras.

Om du inte vill göra egna lakrits recept så kan du finna dem online

Ifall du inte har så mycket fantasi och helt enkelt inte förstår hur vanlig kola ska bli till lakritsgodis så finns det mycket hjälp att hämta online. I matforum så delar folk med sig av egna lakrits recept och du kan förstås också se filmer på hur det hela går till vilket kan vara till rejäl hjälp.

Det är mycket sällan som man behöver rålakrits för att följa recept. Ibland så kan man behöva ett lakritspulver som kommer från lakritsroten och detta finner man hos hälsokosten. Men om det är så att det ska vara salmiakpulver så handlar det således om ett salt.

Roligt att frångå traditionella recept och våga satsa på något udda

Man skulle ju kunna tro att vi svenskar som är så tokiga i lakrits äter detta ständigt men faktum är att det finns mycket kvar att utveckla inom nischen lakritsgodis. Med en aning lakritspulver i skafferiet så kan du prova dig fram och försöka finna nya kombinationer. Var inte rädd att prova, salt och sött går likaså bra tillsammans. Det hela handlar om sammansättningen. var köper man lakritspulver

En ingrediens som man inte behöver vara rädd för att bruka

I och med att lakritspulvret är en så pass billig ingrediens så kan man gott experimentera med det. Har man svenskar på besök så är chansen god att de kommer att uppskatta smaken bara därför att den är salt och påminner om lakrits. Har man å andra sidan påhälsning från utlandet så möjligtvis man ska vara en aning försiktig med den här smaken. I många andra länder så kan nämligen salmiakgodis och även saltlakritsen verka som alltför mycket och ej alls som godis.