Nästa gång du behöver handtvätt kan du använda handtvål

Kom ihåg att tvätta händerna i dessa tider. Har du handtvål hemma? Fler använder handtvätt än någonsin tidigare just nu.

Många tror att handsprit är tillräckligt.

Många tror felaktigt att handsprit skyddar mot coronaviruset. Många apotek sålde slut på handsprit. Handsprit fungerar långt ifrån perfekt mot alla virustyper i samhället.

Handspriten är inte ens särskilt effektiv till exempel mot vanlig förkylning. Det räcker oftast med bra rutiner för handtvätt. Vi har känt till det länge.

Använd handtvål för att skydda dig

cononavirus

Om du vill vara säker på att döda bakterier så ska du använda en antibakteriell tvål. En antibakteriell tvål kan vara alkoholfri. Bakteriedödande tvål är skonsam mot huden men aggressiv mot virus. Du kan till exempel köpa Smittstopp handtvål.

Du vet väl hur du ska göra för att praktisera en korrekt handtvätt? Det gäller att använda en tvål som ger god desinfektion och att gnugga in den under minst 20 sekunder. Skölj av händerna.

Nu måste du tvätta händerna mer frekvent. Använd handtvål varje gång som du tvättar händerna. Om man har varit ute så måste man tvätta händerna när man kommer in. Du kan ha tvål i flera rum. Det gör att man inte glömmer.

När får du smitta på dina händer?

Det är viktigt att försöka att besvara den frågan när man ska välja desificeringsmetod. handdesinfektion apoteket Snöa inte in på bara handtvål.

Många väljer även att använda bakteriedödande medel på ytor som de ofta använder. Många tänker inte på att det kan vara lika betydelsefullt som handdesinfektionsmedel. Tänk på hur du kan förbättra ytdesinfektionen.

Umgås med så många som du kan även i dessa tider. Du kan bli sjuk när andra är sjuk. Då kommer en bra handtvål väl till pass, använd det som din dagliga handtvätt.

Tänk på att tvätta händerna

God handtvål i alla ära men vi måste komma ihåg att vi får bästa effekten när alla tvättar händerna flitigt. Köp därför hem både spray och tvål. Se även över lagret på jobbet.