Med glycerin kan du göra egna såpbubblor

Såpbubblor gillas av alla. Om du tycker om att göra egna bubblor men tycker att det är trist med de små som man får till med vatten och diskmedel så bör du testa en blandning med glycerin, även kallat för glycerol.

Glycerin är ett riktigt vardagsämne. Vin innehåller till exempel glycerin.

glycerol

Kan barn använda glycerol?

Glycerol saknar både färg och lukt. Vi människor innehåller också en viss mängd glycerol.

Det var CW Scheele som först utvann glycerin ur olivoljan.

Man kan framställa glycerinet på flera olika sätt.

Om du vill glycerin köpa så kan du göra det online som på allt-fraktfritt.se eller på ett lokalt apotek. Då glycerin används som smakförbättrare i vin (1-5 g per liter) kan det vara lönt att även titta på hembryggning.se.

Ha detta hemma hela tiden.

Gör bubblor med glycerol

Med glycerol blir såpbubblorna större. glycerin billigt Det krävs bara få ingredienser som vatten och socker. När du blandat alltsammans är det klart.

Man kan göra en egen ram med två pinnar och två snören som man spänner mellan pinnarna. Det kan man använda, enkelt. Sedan för du redskapet fram och tillbaka för att skapa bubblor.

Såpbubblorna är bäst att pyssla med utomhus men man kan också leka med dem i badrummet. Man kan rentav göra bubblorna med armar och händer genom att tvåla överkroppen med glycerinlösningen eller helt vanlig duschkräm med hög glycerinhalt.

Det öppnar upp för kreativitet. Du kan testa det nästa gång du är i farten.

Men är inte glycerin farligt att använda hemma?

Om man undrar detbör se att ämnet redan finns i ändra produkter som man har hemma. Om man har en glycerolflaska så är den i sig inte farlig. Om man har salpetersyra hemma så bör man hålla de åtskilda från varandra, av säkerhetsskäl.

Om de blandas bildas det farliga nitroglycerinet. Om man skulle tappa blandningen blir det en explosion. Det bör man ju i och för sig undvika.