Många vill ha handsprit på apoteket just nu därför kan det vara brist på desinfektionssprit just nu

Det blir allt svarare att undvika det nya viruset, även i Europa. Flera har redan köpt handsprit på apoteket. Men desinfektionssprit är inte alltid den bästa lösningen. Särskilt inte mot coronavirus som har visat sig vara en mycket lömskt smitta.

Handsprit på apoteket är inte nödvändigtvis det bästa valet

Oftast finns det mycket bättre alternativ till handsprit apoteket. På senare tid har många blivit besvikna när man har märkt att desinfektionssprit inte har fungerat.

desinfektionssprit

Om du använder handsprit ofta så kan du få problem med huden. Handsprit kan vara obehagligt att använda i längden.

Det är knasigt att folk rusar till butikerna för att köpa handsprit som inte fungerar. Det är ju mycket smartare att välja en antiseptisk tvål som är mild mot huden och som verkligen tar död på coronavirus och andra smittor som vanlig influensa.

Den alkoholfria bakteriedödande desinfektionen får högt betyg av flera användare. Katjonisk handdesinfektion är bra att ha till hands oavsett om folk omkring dig uppvisar influensa symtom eller inte.

Kom ihåg att alla i ditt hushåll måste hålla händerna rena

Den som bor själv har kanske ett bättre skydd. Har du en bra handtvål och en antibakteriell spray kan du lätt se till att händer och ytor är utan farliga virus och bakterier.

Svårare blir det om du har barn hemma. Om de går i skolan trots att det råder pandemi i Europa finns risken för att de kommer hem med virus. Då gäller det att vidta åtgärder. Undervisa barnen i att tvätta händerna.

Man måste också byta kläder ofta. Det är bra om man har kläder för inomhusbruk. Kläder som du har använt inne har inte smittats utifrån. Kläder som kan ha smitta kan behandlas med bakteriedödande spray eller kolloidalt silver då de inte tvättas i maskin.

Prova att använda sprayen på frukt. Inget virus i världen står emot den sprayen. Bästa fabrikat är IONplus och Holistic.

Om du vill ha en god ytdesinfektion så kan du spraya

Glöm inte bort ytorna i ditt hem. Du kan bruka ytdesinfektion för att se till att viruset inte följer med hem. Ta ut kassarna på balkongen först.

Lär alla som finns i ditt hushåll hur man ska använda en antibakteriell spray. Se till att du inte får slut på handtvål. Tvål ska inte bara finnas i badrummet. Det är också bra att ha handtvål i köket. HANDSPRIT FRÅN APOTEKET kan inte ersätta det.