Hjälper handsprit mot en pandemi?

Det finns olika typer av virus. Höljet som utgör Coronaviruset har aldrig setts förut. På så vis är det lättare att döda. Men ska du använda dig av handsprit för att inaktivera viruset eller bör du se på någon annan form av desinfektion?

Handsprit

Det är viktigt att bedöm en pandemi på rätt sätt. Om du håller en god hygien har du alltid ett bättre utgångsläge. Om du vidtar rätt åtgärder kan du eventuellt undvika att bli sjuk.

Handsprit eller tvål – vad ska man välja?

Att handsprit dödar allt är fortfarande en populär uppfattning, men medlet är verkningslöst vid en pandemi. Svaret på den frågan kan vara enkelt. Höljet som omger viruset är oftast ingen match för tvål. Då tvål löser fett så kan det räcka gott för att minska eventuell smitta.

Det står klart att regelbunden handtvätt är bättre än regelbunden användning av handsprit. Man ska dock inte glömma att handsprit kan neutralisera coronavirus, men det betyder inte att det är borta. Metoden har dock sina brister och det finns bättre alternativ att använda sig av.

Handsprit och handtvätt har ungefär samma verkan mot coronaviruset. Men det finns kritik mot handspriten och det är många som menar att du bör använda en annan typ av handdesinfektion och ytdesinfektion om du vill få riktigt god effekt.

Alkoholfri handdesinfektion fungerar bra

Ibland kan handsprit överraska på ett negativt sätt. Handsprit måste gnuggas in för att vara verksamt. Om du inte gör det blir inte handspriten antibakteriell.

Då kan det vara mycket bättre med en antibakteriell tvål som du kommer att använda på rätt sätt. Så gör du för att välja rätt desinfektion för rätt virusskydd

Det är inte säkert att desinfektion med handsprit fungerar om du är förkyld. Olika ytdesinfektionsmedel fungerar på olika sätt. Vid en pandemi som den coronaviruset har orsakat är det viktigare än någonsin att vara medveten om vad som fungerar som virusskydd.

Det är viktigt med bra rutiner för desinfektion

Det är inte bara då du upplever influensa symtom som du ska sätta in bättre desinfektion. Om du är van vid att alltid använda handtvål då du går på toaletten är det en mycket bra start. På så sätt får du ett virusskydd på köpet.

handdesinfektionsmedel

Tvätta alltid händerna efter att du har varit på toa. En vanlig uppfattning är att man bara behöver tvätta händerna om man tagit i något. Glöm inte bort att du ändå rör vid ytor inne på toaletten.

Du kan inte bara tvätta händerna om du vill ha det bästa virusskydd

I början hette det att corona inte var värre än en vanlig influensa. Italien förstod dock ganska snabbt att det var frågan om någonting mycket värre än en influensa.

Det är alltid viktigt med god hygien men det är extra viktigt vid svåra pandemier. Antibakteriella produkter har många användningsområden. Det ger ett virusskydd på flera sätt både i hemmet och på arbetsplatser.

Produkterna som du använder måste vara både säkra och effektiva

Du kanske tror att det är bäst att köpa handsprit. antibakteriell Kanske är det inte sant? Handsprit är inte alltid en säker produkt. Då kanske du tror att du har ett virusskydd som du inte har.

Säkerheten handlar inte bara om att dina händer blir rena från virus och bakterier på riktigt. Om du väljer handsprit med alkohol så kan det torka ut dina händer och göra dig mer känslig för virus. Det kan vi inte rekommendera. Särskilt inte om du ska applicera ofta.

Nästa gång du ska välja produkter kan du köpa vattenbaserad antibakteriell handdesinfektion. Produkter som Smittstopp och Forte handdesinfektion finns på nätet även om de är slut i andra butiker. Använd det på händerna.

Kolloidalt silver är ätbart när det har torkat helt. Då kan du bortse från tredagars karantän.

Du kan använda sprayen vid desinfektion även när det inte är pandemitider. Du kan ta med sprayen överallt.
Tvål gnider vi in på ett helt annat sätt. Du kan välja sprayer också.

Då vet du när du ska börja med handdesinfektion!

Många gör misstaget att vänta för länge med sin handdesinfektion. Om du redan nu tvättar händer noggrant så behöver du inte använda handsprit.

Alkoholfri handdesinfektion är mycket bättre än handsprit mot virus. Alla pandemi är olika men om du använder tvål och vatten tillsammans med en bakteriedödande spray så har ett gott skydd.

Det är möjligt att desinficera på ett skonsamt men effektivt sätt

När du använder alkohol som desinfiktionsmetod så torkar det ut händerna. Det gör att huden blir väldigt torr och kan spricka. Det är inte bara obehagligt för att det då gör ont att applicera alkohol.

Virus har lättare att ta sig in via öppna sår. Som du förstår så är inte handsprit det bästa valet vid en pandemi. Vattenbaserad handdesinfektion som Smittstopp, Forte och Pandemstop är dödar alla smittämnen och coronaviruset. Då torkar inte huden ut.