Ha koll på Svarta listan som varnar dej före det är försent

För de allra flesta är webben en teknik som underlättar i det dagliga livet, men dessvärre dessutom en öppning för ljusskygga typer till att tjäna cash på olika bedrägliga vis.

Om du håller dig uppdaterad på Svarta listan minskar du risken att bli lurad eller blåst av skumma aktörer.

VarningslistaN är en nagel i ögat på de oetiska, bedrägliga eller rent kriminella företag och även personer som försöker gömma sig bakom “vackra” sajter.

Behöver man verkligen Svarta listan då man läser nyheter?

Dagstiningarnas nyheter som finns på nätet måste väl räcka? Både morgon-och kvällstidningarna bevakar ju exempelvis oetiska spelbolag, typ Betsson som anmäls av spelberoende kunder som förlorat förmögenheter på deras sajter.

Svarta listan på företag i spelbranchen

Man kan få en hel del varningar via tidningarna, men de publicerar oftast de alarmerande nyheterna och följer sällan upp, som den stackaren som lurades in I ett spelberoende av en svensk laglig spelsajt. En sajt vi verkligen vill rekommendera när det gäller alla typer av spel på nätet är gertgambell.com som även har en Svarta listan.

Du bör nyttja dej av rätt varningslista

Om du är en online spelare eller “bara” ska handla på nätet är det viktigt att du håller dig a´jour med en relevant och uppdaterad varningslista.

Svensk Handels Varningslista
Det är bara om svartlisningen är aktuell och inte gammal som man ska lite på dess information. Många varnar om Betsson och alla deras bolag just nu men det kanske inte alltid har varit så.

Gammal varningsinformation kan mycket väl vara inaktuell och bristerna korrigerade, så sök vidare efter ny. Men det är förstås också så att det som står på Svarta listan stöds eller dementeras av det som sägs av helt vanliga människor och forum

Det kan vara extra smart att surfa lite extra för att kolla vad icke professionella tyckare anser. Om det är många som har klagat kan man nog gissa att varningslistan är korrekt.

Det går snabbt att söka mer information om just detta för att verifiera det. Om sedan all info man samlat info pekar åt att aktuell sajt är okey kan man i lugn och ro surfa in på den.

All möjlig information på nätet borde du studera kritiskt

Du kan lugnt räkna med att vissa negativa inlägg är gjorda av konkurrenter till det företag eller sajt du undersöker. Kolla alltid vem som ligger bakom de negativa kommentarerna.

Generellt kan du lita på informationen från större tidningar, TV och företag som inte tvekar att skriva ut sitt namn. Om avsändaren är anonym så kan du ignorera informationen.