Ge ert hem hemtrevnad

Det är lätt att genom enkla medel så som aromatiska oljor få en bostad att kännas otroligt mycket trivsammare samt välkomnande. Många sätt att använda aromolja, men först ska vi titta närmare på dess dofter. Du kanske känner till eteriska oljor från besök hos massageterapeuten som använder dessa för att påverka sinnet på ett positivt och avslappnande sätt med aromaterapi. Men doftolja är inte bara till för näsan, man kan nämligen använda aromoljor för att sätta smak på drycker som kaffe.

Finn aromolja samt eteriska oljor som du föredrar doften på.

Det är givetvis viktigt att hitta just de oljor vars dofter faller dig på “läppen”. Mandarin- och Limeolja är populära och upplevs av många som fräscha, medan en del tycker de är alldeles för fruktiga. Många är dock överens om att oljor som pepparmintolja och eukalyptusolja ger en känsla av friskhet och kanske också lite kyla vilket man kan vara intresserad av en mycket varm sommardag.

billiga

Prova ut vilka dofter som passar dig och snåla inte på att utnyttja dem. Ett utmärkt sätt att använda olika oljor är att ha doftkrus med vatten och några droppar olja som värms upp av ljusen. Tack vara Internet är det lätt att hitta en bra webbutik som erbjuder ett stort sortiment av olika oljor med bra kvalitet och till bra priser.

Fördelen med att använda doftkrus är att det är lätt att anpassa oljorna till olika årstider och väderlekar. På vintern passar det bäst med doftkrus med ljus i så du får både ljus och en varm miljö. väldoftande olja En fördel med AROMOLJOR är att det är så lätt att anpassa till helt skilda miljöer,sinnesstämningar och väderlek.

Inte bara fräscht, luktar gott också om du blandar några droppar pepparmyntolja i vatten och sprayar munnen. Skaka före användning. Om du vill prova att göra halstabletter eller godis, fräsch andedräkt eller polkagrissmak så är det bara att blanda olika oljor.

En kul grej för att aktivera familjen och så att alla är överens kan vara att prova olika dofter tillsammans. Kanske inte så aktuellt – får vi hoppas – Om du tar lite aromolja bakom öronen och halsen vid hårkanten så skyddar du dej och de dina från löss. Löss, eller blodsugare håller du bort enkelt eftersom de inte gillar samma dofter som oss – vilket är tur.

Pröva dessutom helt nya smaker på kaffet och på kolsyrat vatten

Trött på ditt gamla vanliga kaffe? Prova att ge det en ny fräsch smak med en droppe aromolja. Om du känner för lite nya smaker på ditt kaffe eller kolsyrade vatten kommer du upptäcka en helt ny värld.

Tröttnat på ditt gamla “vanliga” kaffe? Piffa upp smaken med ett par droppar aromolja. Du får full kaffesmak samtidigt som en stark smak av tex godis. Om du gillar karameller så måste du prova att blanda i en droppe av aromolja stjärnanis- pepparmint eller eukaluptus. Det är genom att mixa flera olika sorters aromolja du kan uppnå nya himmelska höjder. Prova gärna att mixa med vatten som du kolsyrar när du går på smak upptäcktsfärd.

Om du känner dig lite nere kan detta vara det rätta alternativet att liva upp dig igen. Olika aromoljor kan inte bara ge en frisk fräsch smak till kaffe och kolsyrat vatten, de bjuder på en frisk andedräkt också.

Du vet antagligen vilken typ av smak du tycker om men här är det inte så dumt att våga lite mer. Släpp skaparlustan fri ! En droppe aromolja ur flaskan kostar i princip ingenting. Det är inte enbart olika oljor som är favoriter i din familj, tänk på att ni ska kunna blanda och upptäcka nya smaker.