Du kan tillsätta lakritspulver till din mat

Ifall du älskar lakrits då är du inte ensam. Sverige är ett riktigt godisland och vi äter ofta godis med lakritssmak minst en gång i månaden. Det verkar bara vara här i Sverige vi är så inbitna på lakrits och det öppet för var och en att forska i saken. För att få lite egen smak på bakverk och godis är det enkelt att sätta till lite lakritspulver.

lakrits

Det är minsann enkelt att använda sig av lakritspulver till att fixa egen lakrits

Om man inte orkar koka eget godis eller göra dessert med lakritssmak så kan man faktiskt tugga på roten som ger denna smak. Lakritspulver som är framställt av lakritsroten är helt naturligt smakämne. Det är kombinationen av roten och saliven i munnen som ger smaken som du säkert har på läpparna just nu trots att du är mycket långt från närmaste Djungelvrål-påse.

Som vi redan sagt är det jättepoppis att använda lakrits som smaktillsats i glass, drinkar och bakverk men framför allt godis. Om man är riktigt inbiten lakritsälskare kanske man längtar efter godis med lakritssmak hela tiden. Tala med personer som bott utomlands länge, de kan berätta för dig. I de tröstpaket som skickas från Sverige till folk som bor utomlands är lakrits vanligt förekommande.

Laborera tillsammans med lakritssmak hemma i erat kök

Den riktiga och äkta lakritsen finns i Turkiet, Spanien och Italien och det är därifrån den äkta lakritsen kommer. Man gör granulat av rå-lakritsen och så finns det pulver som man lätt kan blanda i olika typer av matlagning för att få den goda smaken. Oavsett om man gör chokladbollar eller glass så är detta ett smakämne som kommer väl till pass.

Du kan fundera på vad du vanligtvis brukar baka och laga hemma och så är det bara att testa genom att tillsätta lite pulver. Några personer per år förgiftas av lakrits. Så, överdriv inte hur mycket du stoppar i dig, utan ta det lugnt. Det behöver man inte göra för lakritspulver har en stark smak så det räcker med mycket litet.

Finns lakritspulver att inhandla i de flesta affärer?

Mycket besvär för en liten påse, men om du har någon hälsokostbutik i närheten kan du prova där.

Istället för den lilla påsen till stort besvär kan du lätt hitta lakritspulver till de bästa priserna och med utmärkt kvalitet på nätet online. Lakritspulver att köpa hittar du på allt-farktfritt.se, prisad och ibland på Tradera och i godisbutiker online.

Tänk på att lakritspulver också har bäst-före-datum. Pulvret måste vara fräscht för att kunna ge bästa kvalitet. Beställ hem nytt pulver i god tid så det inte är slut när det är dags att baka eller starta godisfabriken igen.