Det är enkelt att desinficera med ytdesinfektion

Den rådande pandemin gör att många känner oro. Detta är ett helt nytt virus. Sverige valde att hantera coronaviruset på ett helt eget sätt. Ingen vet vad som väntar men du kan ändå desinficera dig.

Desinficera dina händer på rätt sätt för fullgott skydd

Du ska inte använda handsprit för att desinficera. Många blir lurade av den starka känslan. Handsprit biter inte på alla virustyper.

Då kanske det är bättre att använda en antibakteriell handdesinfektion med pump eller spray istället. Du kommer inte undan handtvätten. Man brukar rekommendera att tvätta händerna noga och i minst 20 sekunder.

Om du är extra utsatt för virus kan du prova att använda en antibakteriell handtvål. Kom ihåg att tvätta regelbundet. Tvätta händerna om du har varit utomhus. Gör det inte bara om du har symtom. Det är viktigt att använda tvål. På så sätt vet du att du alltid har rena händer.

ytdesinfektion är också viktigt att tänka på

Du kommer inte undan bakterierna. Handtag är en stor smittokälla för sjukdomar. Om du köper saker i affären så kan smittan finnas på produkten.

Under en pandemi är det särskilt viktigt. Du kan behandla varorna som du köpt hem med bakteriedödande kolloidalt silver. Sådant kan ha en god effekt på bakteriedödandet på lång sikt. Du kan använda sprayen på det mesta för att döda virus.

Se till att skydda dig oberoende av årstid

I och med att det finns varningar för att det inte fungerar så bra med handsprit mot virus behöver du inte deppa när det är slut på handsprit på apoteket. Prova även att använda en antibakteriell tvål och en katjonisk vattenbaserad handdesinfektion för att få ett gott skydd.

Fyll på lageret så att det inte tar slut, nu behövs det mer än någonsin. Det får inte ta slut. Se efter så att produkterna som du tänker spraya på tål preparatet.

handdesinfektionsmedel

Vet du vad ytdesinfektion är?

Ytdesinfektion dödar bakterier på ytor som du använder. När folk tar på ytor så för man kanske coronaviruset vidare. Med rena händer och rena ytor minskar du risken för smitta avsevärt.