Är handdesinfektion bra?

Viruset finns i flera världsdelar. Just nu vill alla ha rena händer. Kan jag lite på handdesinfektion?

Flera undrar det. Viruset sprider sig snabbt. Nu talar vi om en sjukdom som kan sätta hela vårt sjukvårdssystem ur spel! Köp andra alternativ än handsprit mot virus.

bakterier

Handdesinfektion med antibakteriell tvål och vatten eller handsprit mot virus

Det är ingen vits med att köa flera dagar för att köpa handsprit. Experterna säger att handsprit mot virus inte är så effektivt som man kan tro.

Även om handspriten är bakteriedödande är det inte säkert att den rår på de bakterier och virus som vi vill skydda oss mot. Vinterkräksjukan överlever handspriten utan problem.

dax

Då blir man smittad. Har man otur så kan man få coronasmitta utöver det. Har du provat Forte eller Smittstopp än?

Välj tvål istället för handsprit mot virus. Om du använder handtvätt på ett bra sätt så får du det bästa skyddet.

Så lätt är det att desinficera ytor på rätt sätt

Få ut ett bättre skydd av din desinfektion genom att lära dig mer om hur det fungerar. Arbeta in bra rutiner för din handdesinfektion. 20 sekunder är kortast tid.

Använd alltid en antiseptisk tvål. Inled en rutin som du sedan håller dig till. Det kan ju finnas folk med influensa symtom omkring dig och du är inte ens medveten om det!

Tänk på att göra rent dörrar handtag

Vill du ha ett virusskydd av rang så måste du tvätta händerna ofta. ytdesinfektion plus Men så går du och tar i handtag där andra som bär på smitta har lämnat den efter sig. Det vinner du ingenting på.

Den antibakteriell sprayen hjälper dig på traven. Det kan vara i ditt hem såväl som på jobbet där många människor rör sig varje dag.

Den bakteriedödande sprayen kan till och med användas på matvaror. Det kan minska smittan. Det nya coronaviruset kan leva i upp till tre dagar. Om du sprayar plasten med antibakteriell spray får du ordning på problemet.

Arbeta in en rutin för handdesinfektion

En bra bakteriedödande tvål är a och o. Handsprit virus blir verkningslöst då. Om du köper en vattenbaserad handdesinfektion så är du hemma.