Är du redo för den pandemi som coronaviruset är?

Vi har fått en ny fiende och det är inte ryssarna. Coronaviruset är en typ av pandemi som kan visa sig vara väldigt dödlig. Coronavirus finns överallt. Du kan förbereda dig redan nu.

Med ett starkt immunförsvar står du väl rustat mot sjukdomar och virus. Det finns många olika varianter men Ester-C anses vara bäst. Du kan köpa askorbinsyra eller kalciumaskorbat som pulver också.

Alla måste ta pandemi på allvar om vi ska bli av med den

Bakterier och virus smittar via händer. Alla tänker inte på hur ofta de faktiskt rör ansiktet med händerna. Coronavirus sprids lätt utan att vi tänker på det.

Smittstopp

Under en pandemi är det viktigt att tänka lite extra på vilken handtvål du använder. Handsprit är inte att rekommendera mot coronaviruset. Handsprit är överspelat i situationer likt dessa!

Några av våra vanligaste virus överlever handspriten. Du har säkert märkt att dina händer blir torra om du använder handsprit, det beror på att spriten löser upp det naturliga fettet i huden.
Det betyder att händerna är exponerade mot bakterier och virus. De bakterier som handspriten inte kan ta bort finns kvar. Om ditt immunförsvar redan sloss mot en annan sjukdom har du mycket mindre reserver att även klara av ett coronavirus samtidigt.

Handsprit orsakar ofta torra händer. Då är katjonisk handdesinfektion mycket bättre.

Med bakteriedödande handtvätt kommer du mycket långt. Byt ut din vanliga tvål mot en antibakteriell tvål istället. Många väljer att ha en antiseptisk tvål i köket.

Vänd dig gärna till prisad.se, köpapris.se och allt-fraktfritt.se för att köpa dina varor.se, köpapris.se och allt-fraktfritt.se brukar ha när alla andra har slut.

Gå inte nära andra människor

Det här är en svår del av god hantering av pandemi och många tycker att det känns fruktansvärt att inte längre gå ut och äta med familj och vänner. Det är dock nödvändigt för att minska smittospridningen.

Om alla håller sig till reglerna kan vi besegra pandemiN fortare. Smittstopp sortimentet info Andra länder avgränsade hela landsdelar i kampen mot corona.

Avhåll dig från att anordna fester under en pandemi. Coronavirus sprids via luften och det går inte att se vem som smittar. Man kan vara symtomfri men smitta ändå.

Brukar du desinficera ytor

Medel för ytdesinfektion är bra att ha oberoende av vad som händer. Det kan vara en bakteriedödande spray som är säker att använda på allt från dörrhandtag till frukt. Om du vet hur du ska desinficera så har du större chans att klara en pandemi.

Just nu är det extra viktigt med den egna hygienen. Forskning visar att corona överlever länge på plastade ytor. Det är svårt att veta vem som rört varan innan du köpte den.

Gör matinköp mer sällan!

Det här är också ett sätt att göra sig redo för pandemi. Ju oftare du går ut desto mer exponeras du för coronavirus. Därför tycker vissa att det är bättre att storhandla. Helst med engångshandskar mellan dig och kundvagnen.

Du kan även använda handskar när du handlar för att minska risken för smittspridning. Du kan exempelvis ta med dig den antibakteriella sprayen. Det fungerar bättre än handsprit.