Är cononavirus samma sak som andra bakterier och virus?

Det mexikanska ölet corona har samma namn som den virussjukdom som härjar nu. Allt fler är rädda för att drabbas av viruset.

Många tar fortfarande inte cononavirus på allvar. Ett influensavirus smittar bara under ett par dagar, men ett coronavirus kan smitta under en mycket längre tidsperiod. Vissa kan ha viruset och vara helt ovetandes om det.

Vad är symtomen för cononavirus som du bör hålla utkik efter?

Alla uppvisar inte samma symtombild. Värk och feber är bara en del av symtomen. Det är vanligt att cononavirus orsakar försämrat luktsinne och huvudvärk.

Se till att ha ett ordentligt virusskydd. Sjukdomen kan smitta även utan symtom.

Vi måste hjälpas åt

Stärk ditt immunförsvar genom att äta C-vitamin. Ett par gram per dag räcker. Det går att kuren till 4 – 5 gram per dag om man blir smittad.

Många i USA använder kolloidalt silver. Om de blir smittade så ökar de dosen ännu mer. Det går fortfarande att köpa Kolloidalt Silver i Sverige. Ett tips är att spraya alla grönsaker och all frukt man köper och låta lufttorka. Inget coronaviruset kan överleva det.

Coronaviruset kan överleva upp till 3 dagar på ytor och Anders Tegnell vid Folkhälsoinstitutet uppmanar folk att hosta i armvecket. Då är det lätt att förlora kontrollen.
https://www.expressen.se/tv/nyheter/har-hostar-anders-tegnell-rakt-i-handerna-foljer-inte-det-egna-radet/

Det tjänar ingenting till att använda en ansiktsmask när man går ut. Det beror på att maskens hål kanske inte är tillräckligt små för att hålla bakterier och virus ute, endast klass 3 masker är virustäta. Man blir inte botad bara för att man har en ansiktsmask.

Cononavirus har fått människor att köpa mängder av handsprit. Lagret tog slut på några dagar. Handspriten dödar vissa bakterier men inte alla. Det hjälper inte mot corona.

Då är det bättre att välja andra metoder. Det måste vara skonsamt också. Din hud blir lätt torr om du använder handsprit. Alkohol torkar ut huden och löser upp allt hudfett och långvarig användning kan ge stora problem.
Många tycker att Smittstopp är en bra katjonisk vattenbaserad handdesinfektion.

Om du tvättar händerna regelbundet så har du mycket vunnet. Antibakteriell Handtvål. Se bara till att du använder mycket och att du gnider in händerna under minst 20 sekunders tid. Lär också barnen att desinficera sina händer med antibakteriell tvål på detta vis.

Fyll på lagret av ytdesinfektion

Håll rent från bakterier och virus. Många vet säkert att handtag är fulla av bakterier.

Prova en antibakteriell spray mot bakterier och virus. Det är lika viktigt som tvål. Tänk på att smittan ofta finns i butikerna.

Få inte panik

Ditt immunförsvar kan försvagas av stress. Försök att undvika stress så mycket det går för att skydda dig mot cononavirus samt bakterier och virus. Då kan du vara lugn.